Rád(a) komentuješ a diskutuješ? Rozjeď diskuzi k nějakému z přispěvků. Pokud se registruješ bude ti diskutování zjednodušeno. Jednoduše se registruj a začni tvořit svůj profil. Registrovaní uživatelé budou mít čím dál více výhod a budou moci využívat více funkci a to zcela zdarma. Stačí si jen založit svůj profil. Na webu se neustále pracujeme a vytváříme nové funkce.

A zase ten sex

Všechny tyto informace znáte. A všechny se tak snadno zapomenou. Chcete-li uspokojivý sexuální život, připomínejte si je často.Víme, že už jste vyrostla z návodů, kdy kam a jak dát kterou ruku, aby se správně rozvibrovalo jeho tělo. Také víme, že tyhle rady vesměs nefungují obecně, protože jedním velkým zádrhelem bývá individualita každého z nás. A ještě něco víme: Přestože jste si prožila své lásky-nelásky, sexy-nesexy, některé „stavební kameny“ vašeho sexuálního života mohou být nechtěně zahrnuty myšlenkovým haraburdím, vším tím smetím, které jste si přečetla jen tak z dlouhé chvíle v čekárně u zubaře a ono ve vás začalo hlodat a hlodat. Oprašte svůj základní instinkt. To je jediná cesta ke spokojenému milostnému životu...

>> Pro každou ženu existuje pozice, která BUDE fungovat. Najděte tu vaši.
Zkoušejte nové věci, míchejte styly, techniky a pomůcky. Používejte převleky, fetiše, cokoli, co kolem sebe vidíte. Ale nezapomínejte na to, že vaší nejdůležitější erotickou „pomůckou“ je jen a jen vaše tělo. Ne-
zanedbávejte zkoumání pozice, drobných pohybů o kousek vedle, nebo naopak nepohybů.

Hrajte si s rychlostí, pomalostí, zastavením, rytmem... Poznávejte své tělo a to, co se mu líbí, dovádějte pomalu k jemnějším a vyspělejším formám. Ostatně, vždycky je správná chvíle své tělo „zkoumat“, protože ono není konstantní, neměnnou veličinou, ale i ono prochází všemi možnými proměnami v závislosti na stárnutí, porodech, „užívání a udržování“...

>> I vaše nejoblíbenější pozice se může změnit.
Ve svém divokém mládí vás možná uchvacovaly akrobatické kousky, fyzikálně nevysvětlitelné pozice. Nyní vás možná víc zajímá hluboké citové spojení s partnerem a raději si v tom spojení v klidu „poležíte“. (A nebo je to možná taky obráceně!) Dovolte si se vyvíjet.

Dovolte si změnit své zájmy a preference a nedržte se starých zvyků jen proto, že se kdysi osvědčily. Sledujte, co cítíte (nebo necítíte) a adaptujte se podle nových zjištění. Pokud byste trvala na „starém dobrém zajetém“, mohla byste brzy cítit zklamání a neuspokojení. A liché úvahy o frigiditě vašemu klidu rozhodně nepřidají...

>> On nemá žádný detektor chyb!
Ani žádný skener těla, hledač pupínků, ani měřič celulitidy. Během sexuálního vzrušení jsou muži zaplaveni neurochemickým koktejlem, takže se dá vcelku bez nadsázky říct, že jsou docela „sjetí“.  Pokud to není učiněný neurotik, je docela zaneprázdněn úplně jinými věcmi než vašimi drobnými tělesnými nedostatky. Je zaneprázdněn něčím moc příjemným. Odložte svou úzkost z toho, jak vypadáte, a začněte si užívat stejnou legraci jako on. Teprve úplné uvolnění přináší tu krásnou slast.

>> Sex v čisté, měkké posteli je podceněný...
Máte to chtít dělat na podlaze v kuchyni, na záchodě v letadle a zavěšená na váš lustr v obýváku, že? Opravdu není nic nesexy na tom, že si dokážete užít i své čerstvě vyprané povlečení v normální posteli. To hezké na sexu není schované na pračce ani ve výtahu, ale ve vás a v něm. Kdo tohle přijme, je už jen krůček od spokojenosti.

>> Sexuální klišé se stala klišé, protože fungují.
Pronajměte si hotelový pokoj. Domluvte si spolu i po letech soužití rande jen za účelem sexu a svádění. Dejte si spolu sprchu nebo koupel. Všechny „tyhle“ postupy vám nemusejí být k smíchu jenom proto, že jste je viděla i v nějakém hollywoodském slaďáku...

>> Všichni ostatní nemají lepší nebo víc sexu než vy!
Neexistuje žádný „normální“ počet milování nebo žádné kouzelné číslo, které znamená, že váš milostný život je perfektní. Jediná odpověď, která je pro vaše soužití důležitá, je: Máte vy sama tolik sexu, kolik je pro vás dost? A váš partner? Porovnávání se s kamarádčinými zážitky, nebo dokonce s údaji v pofiderních statistikách všeho druhu, je irelevantní.

>> K milostnému aktu se potřebujete naladit...
Podívejte se kolem sebe na všechny ty lidi, kteří z vás chtějí kousek – vaše dítě, klient, řemeslník, který má renovovat vaši kuchyň. Neočekávejte od sebe, že přijdete domů a z právničky se okamžitě stanete maminkou a z ní hned sexuální bohyní. Dopřejte si chvilky přechodu. Zavřete se na pár minut sama v ložnici, dejte si, sama, sprchu, přečtěte si kousek knihy. Zklidněte mysl i tělo. Až pak můžete zvolna sklouznout k postelovým radovánkám...

>> Čím víc toho máte, tím víc toho chcete.
Čím víc příjemných sexuálních zážitků budete mít, tím víc to budete chtít. Necháte-li dlouhé periody bez vybuzení sexuální energie, zapomenete, jak moc se vám to líbí. V tomhle to máme my ženy opravdu jinak než muži. Proto, nechcete-li trávit večery už jen s knihou v ruce, své tělo občas malinko popostrčte. Pokud se vám do milování zrovna dvakrát nechce, odůvodněte si jej rozumem – překonáte-li počáteční nevoli, po vyplavení těch správných hormonů to bude určitě fajn.

>> Přílišná úzkost ohledně vašeho orgasmu je nejrychlejší způsob, jak ho vyhnat.
Myslíte-li na to, že byste MĚLA mít orgasmus, jste při sexu sama proti sobě, protože... prostě myslíte. Sex bez myšlení je mnohem více... prostě sexy. „Pořád ještě nejsem... Bude si myslet, že se mi to s ním nelíbí... Co to se mnou je...“ Všimněte si raději příjemných tělesných pocitů, hladění kůže, nebo cokoli přiláká milým způsobem vaši pozornost, to je dobrý začátek. A ponořte se do nich, dokud neztratíte hlavu.

>> Plánovaný sex může být klidně i lepší než spontánní.
Těšení se je předehra. Hrajte si. Co třeba v neděli v devět večer?

>> Ano, můžete mu pomoct!
Dotýkat se při milování sama sebe není zakázáno, dokonce to může být velmi vítané. Muže tohle vzrušuje, není proč se stydět...

>> Nepotřebuje od vás žádné dosud nepoznané techniky.
Vaše uvolnění je pro něj tou nejvzrušivější záležitostí. Žádná ruční ani ústní technika ho nepřebije.

>> Někdy je spánek sladší než sex.
Období bez sexu neznamená, že váš vztah musí jít nutně ke dnu. Většinou to znamená, že prostě máte děti, hodně práce nebo potřebujete být na chvilku sama. Hurá do toho, dejte si volno.

>> Ale někdy „Tak jdem na to!“ funguje ještě lépe.
Budete-li věčně čekat na to, až vás postihne naprosto neodolatelné spontánní nutkání strhat z něj šaty ještě mezi dveřmi, možná se ani jeden z vás nikdy nedočkáte. Často se stane, že když se do toho prostě pustíte, vaše tělo i vaše touha se přidají. Vztah po pěti letech zkrátka není to, co býval na samém počátku, a tak se musí lecčemu pomoci.

>> Bolest během milování NENÍ normální!
Občasné nepohodlí nemusí znamenat, že jste nemocná, třeba jde jen o nevhodnou polohu vzhledem k velikostem vašich a jeho pohlavních orgánů. Pokud ale cítíte jakoukoli bolest příliš často na to, aby se vám do něj chtělo dobrovolně, navštivte doktora. A když říkáme navštívit doktora, nemáme tím na mysli googlování ani informace vašich přátel na Facebooku.

>> To, jak vaše vagína vypadá, je úplně normální.
Opravdu.

>> Pomůcky jsou vaši přátelé...
Ať už se jedná o vibrátory, peří, ovoce a zeleninu nebo cokoli, co se válelo u vás v kuchyni, buďte si jistá, že někdo to už někdy použil ke stejnému účelu. V nejhorším se zasmějete – což často bývá nejlepší erotickou pomůckou. Smích k sexu patří. Nebo byste raději byla supervážná?

>> Opakovaný sex s jednou ženou je to, jak muži ukazují lásku.
Je to staré známé pořekadlo: Ženy potřebují cítit intimitu a emoční blízkost, aby se mohly milovat, muži se musí milovat, aby mohli cítit intimitu a emoční blízkost. Až po vás po hádce příště bude chtít sex, ještě než jste se úplně usmířili, pamatujte si, že od něj je to dýmka míru. Chce-li muž opakovaně sex s jednou ženou, berte to jako dárek z lásky.

>> Je v pořádku si chvíli jen brát.
Uvědomte si, jak se cítíte, když ho jednosměrně uspokojujete – těší vás to, že? Neupírejte mu podobné potěšení.

>> Sex je čím dál lepší s věkem.
(Nebo pravidelnou praxí, nebo dlouhodobým soužitím s jedním partnerem...) Pokud nebudete vyhlížet problémy, nedostaví se. Uvolněte se a budoucnost je zářivá!

(Laura Kratochvílová, Harper's Bazaar)

Přidej svůj komentář!

Nejsi přihlášen(a) proto nemůžeš vidět komentáře ostatních, ale dovolíme ti komentář napsat.

Po napsání komentáře se tvá přezdívka uloží a uvidíš jak komentáře ostatních tak i své.