Rád(a) komentuješ a diskutuješ? Rozjeď diskuzi k nějakému z přispěvků. Pokud se registruješ bude ti diskutování zjednodušeno. Jednoduše se registruj a začni tvořit svůj profil. Registrovaní uživatelé budou mít čím dál více výhod a budou moci využívat více funkci a to zcela zdarma. Stačí si jen založit svůj profil. Na webu se neustále pracujeme a vytváříme nové funkce.

První sex? Mužům zvedá sebevědomí, ženám ho snižuje

První sex nebývá vždy tím nejkrásnějším zážitkem, který si nese člověk životem. Může totiž sebevědomí a vnímání vlastního těla nejen zlepšit, ale také zhoršit. Záleží to na pohlaví.Psychologové z Pensylvánie totiž zjistili, že k posílení sebevědomí a radosti z vlastního těla dojde po prvním sexu u chlapců či mužů, zatímco dívky a ženy většinou zažívají opačný trend, tedy dojde u nich k oslabení sebevědomí.

„Nemluvíme v naší studii přitom o žádných dvanáctiletých dívkách, takže je překvapující, že i mladé téměř dospělé ženy po sedmnáctém roce života při prvním sexu zažívají úpadek sebevědomí a zhoršení vnímání vlastního těla,“ tvrdí docentka Eva Lefkowitz z Penn State University.

Dívky a ženy získávají vyšší sebevědomí během studia. To se zlepšuje kontinuálně od prvního do čtvrtého ročníku vysoké školy. U mužů naopak dochází k poklesu sebevědomí a spokojenosti s vlastní fyzickou vizáží. S první souloží se u mužů ale sebevědomí posiluje.

Jiná studie zabývající se sexualitou a vnímáním vlastního těla u mladých lidí uvádí, že mladé osoby, zvláště pak muži, mající silně pozitivní vztah ke svému tělu a vysoké sebevědomí, se pouštějí mnohem častěji do rizikového sexuálního chování. (pst)

(Famous, profimedia.cz)

Přidej svůj komentář!

Nejsi přihlášen(a) proto nemůžeš vidět komentáře ostatních, ale dovolíme ti komentář napsat.

Po napsání komentáře se tvá přezdívka uloží a uvidíš jak komentáře ostatních tak i své.