Rád(a) komentuješ a diskutuješ? Rozjeď diskuzi k nějakému z přispěvků. Pokud se registruješ bude ti diskutování zjednodušeno. Jednoduše se registruj a začni tvořit svůj profil. Registrovaní uživatelé budou mít čím dál více výhod a budou moci využívat více funkci a to zcela zdarma. Stačí si jen založit svůj profil. Na webu se neustále pracujeme a vytváříme nové funkce.

Šarm, moc, sex-appeal... Tajné tipy od Kleopatry

Podmanila si dva nejmocnější muže své doby, řídila starověký Egypt a byla nebezpečně sexy. I když vládla před tisíci roky, její tajné triky vám můžou i dnes přihrát všechno, po čem už dlouho toužíte!Není divu, že se Angelina Jolie tak třese na hlavní roli v chystaném velkofilmu o Kleopatře. Život egyptské královny byl nabitý dramatickými zvraty. Kleopatra se provdala za vlastního bratra, aby mohla vládnout Egyptu, a pak si užívala spoustu milostných vztahů. Od římského vojevůdce Marka Antonia si třeba jako důkaz lásky vyžádala vraždu své sestry, která jí stála v cestě. Kleopatře se povedlo všechno, co si umanula. I když žila už přede dvěma tisíci let, některé její taktiky (ta vražda k nim tedy nepatří) vám zařídí úspěch i dnes. Když odvážné strategie přijmete za své, svět vám taky lehne k nohám.

Bezostyšně flirtujte

Historikové se shodují, že Kleopatře nikdo neodolal. Věděla, že lidem stačí zalichotit a tím si je hned získá. Ůčelově zvedala mužům sebevědomí, takže jí ochotně plnili přání. To by se mohlo hodit i vám. Musíte ale rozdávat lichotky tak, aby působily upřímně. Zkuste odhadnout, v čem je váš protějšek výjimečný, třeba má úžasný smysl pro módu, je dobrý vypravěč nebo organizátor. Pokuste se na lidech, s nimiž se setkáváte, najít vždy alespoň jednu věc, v níž dotyčný vyniká, a povězte mu to. Nejspíš podobnou lichotku slyšel mockrát, takže ho ani nenapadne, že ho chválíte, jen abyste ho získala na svou stranu.

Obcujte s mocnými

Tuhle radu samozřejmě neberte doslovně! Nenavádíme vás, abyste skočila se šéfem do postele, Kleopatřin příběh však dokazuje, že když dobře vycházíte s vlivnými lidmi, máte splnění snů na dosah. Kleopatra měla poměr s římským císařem Juliem Caesarem, a když byl zavražděn, začala si s jeho nástupcem Markem Antoniem. Oba jí pak pomáhali chránit její království. Vzpomeňte si na tuhle taktiku na firemní party a jděte dát řeč se šéfem nebo se představte jiným důležitým lidem ve firmě, s nimiž se zatím ještě neznáte.

Buďte dobrá psycholožka

Kleopatřina rodina vládla Egyptu, ale všichni její členové mluvili jenom řecky. Kleopatra si jako první uvědomila, že když bude mluvit jazykem svých poddaných, lid si ji oblíbí a bude za ní stát. Zkuste po jejím vzoru odhadnout, jakým chováním nebo dovedností si vysloužíte přízeň šéfky, kolegů nebo muže, o kterého stojíte. Pokud například vaše nadřízená nesnáší plýtvání časem a snaží se všechny povinnosti vyřídit co nejrychleji, těžko na ni uděláte dojem, když budete vysedávat v kanceláři dlouho do večera. Pomyslí si, že jste spíš pomalá než pracovitá.

Dělejte mu milenku i kámošku

Egyptská vládkyně nespoléhala jen na sex. S Caesarem a Markem Antoniem měla dlouhý vztah, který neustále upevňovala společnými zážitky. Věděla, že Caesar je intelektuál, a tak s ním jezdila na výlety za uměním. Marcus Antonius si potrpěl spíš na drsnější zábavu, proto s ním pro změnu vyrážela na lov. Neznamená to, že musíte sdílet partnerovy koníčky a po večerech s ním popíjet pivo, ale čas od času si s ním popovídejte o autech (stačí poslouchat a tvářit se zaujatě) nebo se s ním zajděte podívat do obchodu na nová kola. Takové drobnosti úžasně zpevňují pouto.

Ohlídejte si nepřátele

V Kleopatřině rodině si běžně sestry braly bratry, aby udržely moc. I Kleopatra kralovala se svým bratrem, ale když se ji zloduch pokusil sesadit z trůnu, vyhnala ho ze země a začala vládnout bez něj. Do takových extrémů není třeba zacházet, ale vyplatí se vám, když si na své nepřátele budete dávat pozor. Můžete je odzbrojit i po dobrém. Pozvěte třeba soupeřku z práce na oběd. Usoudí, že se s ní chcete přátelit, a začne k vám být milejší. Čím lépe navíc budete svou sokyni znát, tím spíš vám neunikne, že proti vám něco chystá, a na útok se připravíte.

(Cosmopolitan, Michaela Klevisová)

Přidej svůj komentář!

Nejsi přihlášen(a) proto nemůžeš vidět komentáře ostatních, ale dovolíme ti komentář napsat.

Po napsání komentáře se tvá přezdívka uloží a uvidíš jak komentáře ostatních tak i své.