Rád(a) komentuješ a diskutuješ? Rozjeď diskuzi k nějakému z přispěvků. Pokud se registruješ bude ti diskutování zjednodušeno. Jednoduše se registruj a začni tvořit svůj profil. Registrovaní uživatelé budou mít čím dál více výhod a budou moci využívat více funkci a to zcela zdarma. Stačí si jen založit svůj profil. Na webu se neustále pracujeme a vytváříme nové funkce.

Sedm nálad, které vám u něj jen tak neprojdou

Mohl by vám utéct, jestliže máte permanentně jednu z nálad, které muži na ženách nesnášejí. Případně pokud průběžně střídáte všechny z následujícího seznamu.Není každý den slunečno – sem tam máte na špatnou, podrážděnou, plačtivou náladu plné právo. A partner by měl mít pochopení. Zvlášť, když k ní přispěje vlastní měrou. Na druhou stranu velmi mnoho žen už ‚poslalo‘ své partnery do náruče jiné, protože příliš často vězely v náladě, kterou muži jen těžko rozdýchávají a mají pro to své vážné důvody. Proto cíleně pracujte na své pohodě a optimistickém rozpoložení, protože jen tak neprojde, když budete permanentně:

Zoufale plačtivá

Přes veškerou osvětu ve věci toho, že pláč je zdravý a jeho potlačování vede k vážným zdravotním následkům, muži ženský pláč vždycky nesnášeli. Každý šestý muž podle serveru askmen.com připouští, že ženské slzy považuje za nástroj vydírání. Drtivou většinu z nich náš nářek mate. Cítí ‚vinu‘ dokonce i v případě, že s nimi pláč vůbec nesouvisí. Rádi by situaci vyřešili, protože příroda je tak nastavila, ale vůbec nevědí jak. Místo aby partnerku vzali do náruče, odcházejí, než ji pláč ‚přejde‘.

Jenže co počít, když jste klasická ‚plačka‘ a slzy máte na krajíčku pořád a nikoliv pouze v období PMS? Vysvětlete partnerovi, že s ním vaše
projevy nesouvisejí, a kdyby to tak bylo, určitě mu to řeknete. Slzy nepotlačujte, ale také pokud možno neprovázejte vzlyky nebo zoufalými
scénami. Využijte každé vhodné příležitosti, jak si pořádně poplakat a upustit přehradu slz. Klidně ve společnosti kamarádek nebo v kině. Pokud zrovna nevíte, na co jít, tak doporučujeme film Králova řeč s Colinem Firthem v hlavní roli. 

Náladová k uzoufání

Život s vámi připomíná chůzi po minovém poli. Partner nikdy neví, jak zareagujete na kterou situci, kdy se budete smát a kdy plakat nebo uraženě odcházet z místnosti. Někdy jste vyrovnaná bytost, kterou nic nerozhází, jindy stačí nevinná poznámka a už je oheň na střeše? Kdo se v tom má vyznat?! Taková nejistota je velmi stresující. Jestliže o sobě víte, že jste jako dubnové počasí a měníte nálady z hodiny na hodinu, alespoň dávejte jasně najevo, jak se zrovna situace má. Je lepší říct „Prosím, nech mě chvilku být, já nemám zrovna nejlepší náladu“, než nečekaně vybuchnout sotva půl hodiny poté, co jste se spolu romanticky pomilovali.

Nesnesitelně žárlivá

Také by vám brzy lezlo na nervy, kdyby za vámi permanentně létala stihačka grippen, a pokusili byste se jí zbavit. Jestliže pořádáte pravidelné žárlivé scény nebo výslechy pro podezře­ní z nevěry, počítejte s potížemi ve vzta-hu. Je jednou z nejméně tolerovaných vlastností a ‚nálad‘ u partnerek. Jestliže k ní nemáte reálný důvod, a přesto cítíte, že vám přerůstá přes hlavu a ničí vztah, vyhledejte pomoc psychologa. A nejen jeho. Zkuste prověřit, jakou berete antikoncepci. Doktor Craig Roberts ze skotské University of Stirling tvrdí, že čím víc syntetického estrogenu pilulka obsahuje, tím paranoi­dnější a žárlivější žena je.

Protivná až běda

Muži dávají přednost vyrovnaným partnerkám, které nešíří stres, usmívající se tvář na ně působí přitažlivě. Samozřejmě taková nezvládnete být pořád – ale možná by se skutečně dalo na vašem chování leccos zlepšit. Například si lépe hlídejte projevy svých nálad ráno. Britští vědci tvrdí, že šest ze sedmi žen má těsně po probuzení mrzutou náladu a zvýšený práh citlivosti na kousavé poznámky nebo ironii partnera.

Zatímco dobře naladěný a veselý se probouzí každý čtvrtý muž, žena pouze každá sedmá. Ještě čtyři hodiny po probuzení je protivných 13 % žen. Podle britské odbornice na spánek Jessiky Alexander za to mohou především všechny povinnosti, které žena ráno má, zatímco muži se starají jen o sebe. Na to je ovšem jediný recept – o povinnosti se rozdělit.

Nebezpečně hysterická

Mužské internetové servery jsou plné článků typu: „Žijete s hysterkou? Vítejte v pekle!“ Psychologové tleskají každému, kdo vydrží ve vztahu s hysterickou osobností, a dokonce radí pozorovat hysterické scény jako ‚přírodní úkaz‘, nestresovat se jimi a počkat, než odezní. Jenže s chladnou hlavou zvládne jednu hysterickou scénu za druhou, citové vydírání apod. jen málokterý muž (tím netvrdíme, že hysterické jsou jen ženy, tak to není). Je těžké sama sebe odhadnout, ale jestli máte sílící podezření, že byste měla zapracovat na svém sebeovládání nebo se za své chování pravidelně dodatečně stydíte anebo i omlouváte, objednejte se na konzultaci u odborníka.

Rozkňouraná princezna

Chcete něco, ale nevíte přesně co. Pokňourává­te, věšíte se na něj už od rána, chováte se jako malá holčička a mluvíte v hádankách. Občas to může být i roztomilé zpestření. Z celého toho seznamu je přitom největším problémem ‚mluvení v hádankách‘. Muži mají jinak nastavený mozek než ženy – potřebují jasné signály. Jestliže se žena chová, jako by se něco stalo, ale tvrdí, že „nic“, v lepším případě nad vámi máv­ne rukou: „Tak tedy nic.“ Spousty mužů se však zdravě naštvou a atmosféra zhoustne.

Nezdravě panovačná

Stav, kdy o všem rozhodujete v podstatě sama, snesou jen chlapi, kteří jsou na takové uspořádání sil ve vztahu uzpůsobení a vyhovuje jim. Takových je ovšem minimum. Jestliže nekompromisně velíte, i jaké CD se pustí ráno v autě nebo jak bude vypadat každá hodina nadcházejícího víkendu, nemůžete se divit, že se partner začne vzpírat. Nebo hledat vztah, kde získá víc osobního prostoru.

>> Ještě k slzám...
Jedním z důvodů, proč jsou muži tak hákliví na ženský pláč, je fakt, že sami pláčou mnohem méně. Hormonem, který slzy především vyplavují, je prolaktin, zodpovědný také za tvorbu mateřského mléka. Je logické, že ho ženy mají víc, a tudíž v životě prolijí i více slz. Podle německých oftalmologů ženy pláčou častěji a déle než muži. V průměru třicetkrát až čtyřiašedesátkrát za rok, zatímco muži jen šestkrát až sedmnáctkrát.

(Jackie, ros)

Přidej svůj komentář!

Nejsi přihlášen(a) proto nemůžeš vidět komentáře ostatních, ale dovolíme ti komentář napsat.

Po napsání komentáře se tvá přezdívka uloží a uvidíš jak komentáře ostatních tak i své.