Rád(a) komentuješ a diskutuješ? Rozjeď diskuzi k nějakému z přispěvků. Pokud se registruješ bude ti diskutování zjednodušeno. Jednoduše se registruj a začni tvořit svůj profil. Registrovaní uživatelé budou mít čím dál více výhod a budou moci využívat více funkci a to zcela zdarma. Stačí si jen založit svůj profil. Na webu se neustále pracujeme a vytváříme nové funkce.

Sexuální harašení silně stresuje muže!

Sexuální harašení na pracovišti má na obě pohlaví jiný vliv. A více na něj doplácejí muži, ženy totiž dokážou vidět v sexuálním harašení často nudu a otravnost.To podle studie psychologů z Michiganu nevede ke vzniku negativního stresu, který vážně poškozuje psychiku i fyzické zdraví. Muži jsou ale sexuálním obtěžováním na pracovišti většinou silně stresováni.

Smutným objevem této studie je, že ženy reagují na sexuální harašení bez stresu proto, že je tak běžné, že si na něj už zvykly.

„Když ženy vnímají sexuální harašení jako nudné, nevyvolá to u nich negativní stres... sexuální harašení je tak rozšířené, že ženy si našly způsob, jak se s ním vyrovnat a nenechat se jím psychicky ovlivňovat,“ tvrdí docentka Isis Settles z Michigan State University.

Sexuální harašení přitom podle její studie zažívá v USA na pracovišti 50 procent žen a 20 procent mužů.

„Lidé mají tendenci podceňovat vliv sexuálního harašení na muže. Přitom na muže má mnohem větší negativní vliv než na ženy. Právě proto, že je u mužů podceňovaná, neumějí se muži s obtěžováním na pracovišti vypořádat,“ varuje psycholožka Settles. (pst)

(Famous, profimedia.cz)

Přidej svůj komentář!

Nejsi přihlášen(a) proto nemůžeš vidět komentáře ostatních, ale dovolíme ti komentář napsat.

Po napsání komentáře se tvá přezdívka uloží a uvidíš jak komentáře ostatních tak i své.