Rád(a) komentuješ a diskutuješ? Rozjeď diskuzi k nějakému z přispěvků. Pokud se registruješ bude ti diskutování zjednodušeno. Jednoduše se registruj a začni tvořit svůj profil. Registrovaní uživatelé budou mít čím dál více výhod a budou moci využívat více funkci a to zcela zdarma. Stačí si jen založit svůj profil. Na webu se neustále pracujeme a vytváříme nové funkce.

Skvělý chlap, špatná hygiena?

Převýchovu prasete řešila i Barbora Topinková. A vyřešila.Šamponi a narcisové prominou, ale většina mužů v sobě skrývá určitý podíl prasete. Například můj pravověrný vepř domácí sklouzl z fáze zamilovanosti volným pádem do fáze zaboudlosti a tam si začal dlouhodobě hovět. Doma se pohyboval buď v teplákách nad pás, model 1985, nebo v trenýrkách. Do společnosti oblékal plátěné kraťasy a` la Hurvínek a trekové sandály, znalecky opatřené ponožkami v půlnoční modři. To vše korunováno reklamním tričkem veselých barev rozpáraným na nějakém delikátním místě.

Pokud přituhlo, doplnil svůj outfit o tepláky se třemi pruhy. Připomínaje představitele vesnické usedlosti divočejších partií Ukrajiny, podivoval se, že ho z nádražního bufetu vyhodili dva strejcové s prohlášením, že na toto místo nevlastní žebračenku. Prasecky vymóděný vesele docházel na grilování k přátelům, na nákupy nebo do kina a ke změně smýšlení ho nepřinutil ani můj malinkatý flirt s fešákem v obleku Hugo Boss.

Popíjel chvíli zamyšleně u baru a pak fešáka pozval na rande sám. Jeho protesty přebil rázným prohlášením, že kluci jako z cukru na holky stejně nejsou, tak ať přestaneme drbat o nákupech a dáme si s ním pivo. Když jsem cestou do divadla při pohledu na trhlinu v jeho kalhotách dostala hysterický záchvat, svlékl se na ulici do chlupaté hrudi s tím, že mě teda přestane oblečením dráždit a půjde nahatej.

Ve válečné zóně

Také v soukromí naší koupelny se projevoval jako individuum štítící se mýdla a naši známí mě několikrát kontaktovali s prosbou, abych šmudlovi vysvětlila princip zubního kartáčku a deodorantu. Jediný jeho kamarád byl natolik odvážný, aby mu po sportovním výkonu v mužské šatně uspořádal workshop na téma Otočím kohoutkem pravou rukou, stojím pod sprchou a pět minut si zpívám, ale protože moje pravověrné prase zpívá jen v sebeobraně, musely záchranné složky místnost narychlo vyklidit.

Společná domácnost se průběhem našeho jinak zajímavého vztahu začala vzhledově přibližovat válečné zóně. Použité ponožky coby komunálními službami odmítaný nebezpečný odpad tvořily sesychající hromádky uprostřed místností, koupelna v jakémkoliv stadiu vycíděnosti se pravidelně měnila v bažinu a odpadky v koši si za dobu, než byly milovaným vyneseny, stačily vypěstovat vlastní osobnost.

A jeho způsob čištění uší? Do dvaceti let nepřístupno! Čuník svůj bohémský přístup k věcem hygieny korunoval veřejnou proklamací normálnosti konání malé potřeby, nedbaje přitom, že je pozorován. Jednou byl pozorován i na parkovišti před supermarketem, ale „když musíš, tak prý musíš“. Začala jsem se za něj definitivně stydět. Pak jsem TO začala řešit.

Převýchova prasete

Upozornila jsem svoji tchyni, že její syn je pořád v záruce. Udělala si volné odpoledne na odstranění závad a vykonala s razancí uragánu inspekci v jeho šatníku a koupelnové skříňce. Ze zlenivělého tchoře strhala všechny ostudné součástky předrevolučního šatníku a nakonec byl rád, že neletěl do hadrů spolu s nimi. Pak mu s jekotem ublížené dárkyně vylila na hlavu kolínskou od předminulých Vánoc a špínu na krku mu odrbala šmirglpapírem. Nasucho. Fungovalo to
půl roku.

Protože vím, že přirozené prasovitosti se lze zbavit lépe než přirozeného sukničkářství, a vyplatí se tedy do převýchovy prasete investovat, vylákala jsem to zvíře na dobrodružnou cestu po severní Indii. Naiva vylezl v Dillí z letiště, nasávaje vůně Orientu, které tak slibovaly cestovatelské magazíny. Do nosu ho ale praštila výrazná eau de smetiště kombinovaná s vizuálním vjemem hromad odpadků, výkalů a prachu v zahnívající směsi, která mu vnikla do sandálů a omatlala ponožky. Místo hrdých domorodců se na něj sesypala banda umouněnců nevyznávajících privilegium osobního prostoru.

Zpocené košile prané naposledy před týdnem v řece Ganze se na něj lepily ve frontě na jízdenky na vlak. Pozoruje z taxíku čarokrásnou Indku, seznal, že motýl pouště má nemyté nohy a ze sárí se jí pářou flitry. Což nebylo ani z poloviny tak oslňující jako fakt, že si hned vedle našeho auta sedla do remízku, vykonala potřebu a zbytky utřela rukou. Což nebylo ani z poloviny tak oslňující jako fakt, že při frajerské koupeli v řece potkal napůl rozpadlé zbytky mrtvoly.

Za dva dny prohlásil, že nutnost denního úklidu by měla být nařízena zákonem. Za dva týdny objevil kouzlo ranní koupele a výměny zpoceného prádla. Za tři týdny vypotřeboval veškerou mou dezinfekci a pastu na zuby. Pravověrné prase je vyléčeno. Tedy až na ty ponožky v sandálech a občasné močení u stromu. Na svatého Valentýna mě ale zarytý odpůrce amerických svátků a dlouhých koupelí čekal v napuštěné vaně s lahví likéru!

(Cosmopolitan, Barbora Topinková)

Přidej svůj komentář!

Nejsi přihlášen(a) proto nemůžeš vidět komentáře ostatních, ale dovolíme ti komentář napsat.

Po napsání komentáře se tvá přezdívka uloží a uvidíš jak komentáře ostatních tak i své.