Rád(a) komentuješ a diskutuješ? Rozjeď diskuzi k nějakému z přispěvků. Pokud se registruješ bude ti diskutování zjednodušeno. Jednoduše se registruj a začni tvořit svůj profil. Registrovaní uživatelé budou mít čím dál více výhod a budou moci využívat více funkci a to zcela zdarma. Stačí si jen založit svůj profil. Na webu se neustále pracujeme a vytváříme nové funkce.

Ženy „kamaráda do postele" neodmítají

Ženy a muže poněkud odlišují motivy, proč se pouštějí do takzvaného vztahu „friends with benefits“ neboli přátelství s výhodami, jimiž se myslí občasný či pravidelný sex bez závazků.Podle nové australské studie prospívají tyto vztahy také ženám, kterým dodávají sexuální sebevědomí. Muže motivuje pro přátelství s výhodami něco jiného.

Podle studie doktorky Kylie McCardley z Melbourne se do podobných vztahů pouštějí kvůli intimitě. Tu totiž nedostávají při náhodném sexu s cizími osobami. Ženy, pokud touží po hlubší intimitě, ale preferují trvalé a věrné vztahy. V přátelství s výhodami si posilují sexuální sebevědomí.

„Spousta studií zabývajících se nezávazným sexem se zaměřuje jen na negativní vlivy, zvláště u žen, zatímco přátelé s výhodami jsou součástí moderní společnosti a dnešní kultury už nějakou dobu, takže je nejvyšší čas začít je také zkoumat,“ vysvětlila McCardley, proč se tímto tématem zabývala.

Ve své studii pak zjistila, že existují dva typy takových přátelství. První skupinu označila jako „sex buddies“ neboli parťáci na sex, kteří spolu souloží, ale vyjma postel se stýkají minimálně, druhou skupinou jsou praví friends with benefits, kteří byli přáteli před začátkem společného souložení a jsou i po něm či během něj.

Průzkum seznamovacího australského webu RSVP z roku 2010 odhalil, že mezi uživateli vztah „přátelé s výhodami“ provozuje 36 procent žen a 30 procent mužů. (pst)

(Famous, profimedia.cz)

Přidej svůj komentář!

Nejsi přihlášen(a) proto nemůžeš vidět komentáře ostatních, ale dovolíme ti komentář napsat.

Po napsání komentáře se tvá přezdívka uloží a uvidíš jak komentáře ostatních tak i své.