Rád(a) komentuješ a diskutuješ? Rozjeď diskuzi k nějakému z přispěvků. Pokud se registruješ bude ti diskutování zjednodušeno. Jednoduše se registruj a začni tvořit svůj profil. Registrovaní uživatelé budou mít čím dál více výhod a budou moci využívat více funkci a to zcela zdarma. Stačí si jen založit svůj profil. Na webu se neustále pracujeme a vytváříme nové funkce.

Ženy se vnímají očima druhých

Čím více se ženy dokážou zaměřit na své nitro a své tělo vnímat z hlediska pocitů a jeho funkce, tím více si svého těla dokážou vážit. A naopak.Čím více jsou zaměřeny na svůj povrch, tím mají horší sebevědomí a jsou v názoru na své tělo závislé na názoru druhých. Jinými slovy, dívají se samy na sebe skrze oči druhých.

Ovšem vnímání a vážení si vlastního těla je nezbytné pro ženské zdraví. Ty ženy, které vnímají své tělo s úctou, se většinou stravují intuitivně zdravě, lépe reagují na své fyzické pocity, na hlad a nasycení a lépe zpracovávají vlastní emoce.

„Ženy, které se zaměřují spíše na funkci svého těla než na jeho vizáž, žijí zdravěji, vnímají své tělo pozitivněji a mají tendenci jíst podle potřeb svého těla,“ tvrdí docentka psychologie Tracy Tylk z Ohio State University.

Pokud žena své tělo respektuje a miluje, pak se k němu chová správně, většinou se řádně stravuje, pečuje o něj a dost se pohybuje. A ženy, které chtějí zhubnout a být krásné, musejí své tělo nejdříve milovat, až pak se začít měnit.

Studie docentky Tylk přitom prokazuje, že na vnímání těla nemá u žen vliv BMI. Tedy, že se zvyšujícím se BMI a tím i obezitou, klesá respekt a láska k vlastnímu tělu. „I když ženy opravdu hodně váží, mohou mít pozitivní vztah ke svému tělu. Naopak ženy s velmi nízkým BMI mohou své tělo vnímat dost negativně,“ dodala. (pst)

(Famous, profimedia.cz)

Přidej svůj komentář!

Nejsi přihlášen(a) proto nemůžeš vidět komentáře ostatních, ale dovolíme ti komentář napsat.

Po napsání komentáře se tvá přezdívka uloží a uvidíš jak komentáře ostatních tak i své.